söndag 29 juli 2012

cykeltur längs Göta kanal

 Det finns mycket att göra på sommaren i Skaraborg!
Vi tycker om att cykla längs med Göta kanal. I år cyklade vi mellan Wassbacken och Tåtorp. Det blev en jättefin tur vid sidan av kanalen. Varmt och vackert väder, mycket folk på cykel och i båt. På ett ställe vimlade det av vita och fina fjärilar. Idyllen var total! 
Underlaget var inte det bästa, mycket grovt " grus". Kändes i rumpan efter 5,5 km :-/ Vad jag minns var det bättre underlag mellan Sjötorp och Norrqvarn, där vi cyklade för två år sedan. 
Sträckan vi cyklade i år var däremot väldigt flack, till skillnad från sträckan mellan Sjötorp och Norrqvarn. Då var storebror väldigt missnöjd. (Från Norrqvarn till Sjötorp var dock nedförsbacke, nästan hela vägen ;-)
 Wassbacken har en fin camping vid kanalen, med minigolfbana och allt! Vi var inte lika imponerad av receptionen och restaurangen som av läget!
I Wassbacken har de ingen sluss, men däremot en kul bro, som "rullas" tillbaka, så att båtarna ska kunna komma fram i kanalen.
I Tåtorp kan man följa båtarna som tar sig från sjön Viken in i Göta kanal eller vice versa.
För 21 år sedan paddlade ett mycket ungt par över ett stormigt Viken och siktade mot farledsmarkeringarna vid inloppet av Göta kanal.
Den här dagen, sken solen från en klarblå himmel och det blåste mycket lite.
För fem år sedan satt en liten familj, med en tvåmånaders baby i Tåtorps vandrarhemsträdgård och fikade under äppelträden.
Många goa minnen från den här platsen, med andra ord<3


En bild från vandrarhemmets innergård!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar