lördag 27 juli 2013

Jättadalen och Öglunda grotta



Vi tycker det är jättetrevligt att passa på att se oss om i Skaraborg när vi besöker svärföräldrarna. 
I år valde vi att besöka vackra Vallebygden.Vi stannade till i Öglunda. Jättadalen och Öglunda grotta, med kuperad terräng. Det lät som om det passade våra bergsgetter till söner. Lillebror, som är sex år, och tycker att det är oerhört viktigt att gå först, hade bra fart uppför branten. 
Området består av en brant ravin som man går runt. Högst upp kan man kika ned i ravinen, alternativt blicka ut över nejden. Där kan man se ända till Kinnekulle. 
Något som har förändrats sedan leden anlades är alla vindkraftverk som sticker upp som svampar ur jorden. Maken räknade till över 20 stycken.

Vandringen blev nästan för spännande när vi skulle försöka ta oss ned till grottan. Där hade nog inga tvåfotingar varit på länge. För när vi gick i den branta sluttningen hittade vi en enorm myrstack som låg i sluttningen. Ni kan tänka er vad som hände när vi, fem stycken tvåfotingar började klampa omkring i myrornas eget lilla skyddade reservat. Vi var inte jättevälkomna, om man säger så! Lillebror, som INTE älskar myror, fick ett hysteriskt anfall och var på vippen att hoppa ned i ravinen. Maken hann precis fånga in honom i handen innan han  avvek från gruppen! 
Vi lyckades hitta en annan stig uppför branten till tryggheten på leden igen. Storebror som fick eld i baken, var först uppför branten. När lillebror äntligen kom upp fick han en bamsekram av sin, inte alltid, käraste, storebror och vi andra blev varma i hjärtat<3 p="">


På den här länken kan ni läsa lite om det aktuella naturreservatet.

Lite kuriosa är den här "väderstenen" man springer på, på väg uppför första backen. Den sägs kunna spå väder ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar