onsdag 4 september 2013

Mallorca augusti 2013

 Vi gick mot våra principer och beställde en sol- och badresa. Mest pga av lillebror, som är hysteriskt rädd för att få vatten i ansiktet. Men också för att det är spännande att upptäcka ett nytt land och en ny miljö. Vi blev inte besvikna!

Mallorca är inte bara sol och bad, insåg vi. Vi hade bara tre soldagar. Vi fick mycket tid att förflytta oss runt på en del av ön, nämligen det nordöstra hörnet.

Vi hade bokat hyrbil i tre dagar. Det föll sig väldigt bra eftersom vårn första  bildag blev en regnig dag. Vi passade på att köra till Porto Cristo, där vi besökte de vackra grottorna. Från taket hängde mängder av stalagtiter. Vi såg en film om Jules Verne, som var en stor Mallorca-fantast. Vi såg ett vackert bildspel mot grottväggarna. Men vi lyssnade även på musik från "Trollflöjten", vid en sjö inuti grottan. En upplevelse både för ögat och örat.

Dagen därpå var det betydligt bättre väder och vi körde till en liten stad; Capdepera, där de har en mycket gammal fästning, till vilken ortsbefolkningen flydde när sjörövarna närmade sig. En vacker stad och ett vackert byggnadsverk. Fantastisk utsikt från fästningen, över nejden.
På fästningen kunde man även få titta på olika rovfåglar och ugglor. En falk valde att placera sig på min keps!





















Tredje och sista dagen med bil  blev också en solig och vacker dag. Vi bestämde oss för att åka till Formentor, som är ett berg som ligger som ett näs ut i havet. Vägarna är mycket smala och slingriga. Bergen ser ut som våra svenska fjäll, ovan trädgränsen. Den stora skillanden är det turkosblå havet nedanför. Fantastiskt vackert!
Lite läskigt var det allt med höjdskillnaderna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar