söndag 26 juli 2015

en vecka i Danmark - tisdag


tisdag 21 juli 2015
Vi vaknade till spöregn! :-(
Det var ju inte det här vädret jag hade bestäm..beställt, menar jag;-)
Fram med alla broschyrer och lusläs! 
Vi hittade nordsöen oceanium. Att kika på olika vattendjur i jättestora akvarium är alltid häftigt! 
Vad göra efter lunch, då? 
Här fick faktiskt Äldst vara med och bestämma;-) 
Det fick bli bowling!

Här balanserar vi vår frukost på ett brickbord!


Jag försökte få Yngst att förstå fascinationen över kloförsedda, levande varelser i saltvattenstanks, men han krävde, med all önskvärd tydlighet, att få bli nedsläppt på fast mark, igen.
(Bilden blev lite suddig eftersom vattnet rörde på sig;-) 


Hela familjen blev helt betagna av de levande (inte detta exemplar, alltså) sälarna, som simmade fram och tillbaka i sin bassäng. Vi stod vid sidan och såg dem under vattnet. De simmade mot oss, gjorde vändningar som skulle göra vilken elitsimmare som helst avundsjuk. Innan de simmade från oss vände de hela buken mot bassäng-rutan och vi sträckte fram händerna instinktivt för att klappa magarna, innan vi insåg att det (naturligtvis) var en glasruta mellan oss;-) Sönerna stod som fastvuxna, för en gång skull, och var helt uppslukade av dessa fantastiska och coola varelserna. (Inte så svårt att gissa vilka gosedjur de valde att ta med sig hem;-) Ja, ni läste rätt. T o m Äldst valde ett jättegulligt exemplar.

Efter lunch, som bestod av; pommes  frites, friterad fisk, hamburgare och kycklingspett körde vi vidare mot Hjörring och bowlingen.

Äldst humör svängde (inte helt oväntat) i takt med hans resultat, men på det stora hela hade vi en riktigt trevlig timme tillsammans. Alla hade roligt och uppmuntrade varandra <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar