tisdag 28 juli 2015

en vecka i Danmark torsdag

torsdag 23 juli 2015

På torsdag var det äntligen dags för Legoland! En av höjdpunkterna på Jylland. 
Besöker man man Legoland mitt i semestern får man räkna med mycket folk. Någon smart och erfaren person tipsade oss om att börja längst in i parken från början eftersom de flesta andra gör precis tvärtom. Detta glömde vi tyvärr fram till lunch. 
Vi började med att titta på det "riktiga" Legoland (Miniland) d v s den gamla delen med miljöer uppbyggda i Lego. Jättefint och fascinerande med alla fordon som rör sig och vackert med att miniblommor och miniträd. 
Barnen blev som väntat väldigt rastlösa och drog åt olika håll. Vi var två familjer med ca åtta olika viljor;-) Vi delade på oss!
Med barn är det ju så att de är väldigt "flexibla" när det gäller vad de vill göra. Ena stunden ville Yngst åka med tåget, precis som våra vänner, men när vi såg kön ändrade han sig och fick syn på Safari-bilarna istället. Det föll väl ut och han hade fullt upp med att berätta för mig vad han såg samtidigt som jag försökte fota och lägga ut på Instagram. Kardinalfel!!Glömde bort att njuta av stunden. Men, jag skärpte till mig, så det blev inte så många bilder den här dagen.



Eftersom det var mycket folk blev det många köer och lite åka, men barnen var nöjda ändå.
Vi åt lunch i Polar LandPolar Pizza & Pasta. Barnen åt bra från buffén. Jag åt mest grönsaker och lite pizza. Äldst gjorde tvärtom och var jättenöjd;-)
Vid tolv/halv ett-tiden var det fortfarande lugnt, men när vi skulle gå var det en lång kö. Kändes bra!

På Legoland har de haft en riddarshow i Knights´ Kingdom de senaste gångerna vi varit där. Jag såg den med Yngst innan lunch och med Äldst efter lunch. Han bad faktiskt om att få se den vilket gladde mig väldigt mycket!
Nuförtiden är det annars väldigt viktigt att man inte leker. Viktigt att inte vara barnslig.
Showen var rolig och spännande! Riddarna hamnade i vattnet ett antal gånger, ibland från väldigt hög höjd!



Sedan var det dags för kaffe;-) Vi köpte vår gör-goa cappuchino på Dolly´s i Legoredo Town (Vilda Västern). Absolut värt tiden i kön! Den satt som en smäck, mitt i kaoset i DUPLO Land;-)


Ja-a, och sedan började klockan närma sig fyra och vi var rätt nöjda och gick till Star Wars-butiken där de bara säljer Star Wars-lego. Båda sönerna ville köpa Lego (även äldst, han tycker om att bygga Lego fortfarande;-)

Några tips om ni funderar på att åka hit:
  • Planera ert besök i förväg (jag vet, jättetrist, men då får ni ut mer av tiden)
  • Börja längst in i parken för att undvika folkmassorna.
  • Har man aldrig varit på Legoland kan det vara en bra idé att åka tåget på marken eller i luften för att få en översyn och för att barnen ska få se vad man kan göra.
  • Köp biljetterna via nätet, går smidigare och snabbare att komma in.
  • Bo på Scandic Hotel i Vejle (beställ via ICA-s hemsida om ni är medlemmar, det blir lite billigare.) Hotellet ligger centralt i mysiga Vejle, det är lagom stort (till skillnad från det i Horsens). Trevlig personal, fräscha lokaler och bra frukost. Tar bara en halvtimma till Legoland.
  • Ta god tid på er.
  • Låt barnen vara delaktiga.
  • Stoppa ned allt vad mobiler och kameror heter och njut av barnens glädje <3 Det blir fina minnen att bevara för framtiden.
  • Tänk inte på vad det kostar, den här dagen, i alla fall;-)
  • Ha kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar