tisdag 5 november 2019

Florida höstlovet 2019- att leva som en amerikansk familj:-)

Trots att vi var så trötta när vi gick och lade oss vaknade vi tidigt första morgonen och fortsatte att göra det även resten av veckan.
Eftersom  vi inte orkat handla något kvällen innan åt vi frukost ute, den första morgonen. Vi styrde kosan mot närmaste Wafflehouse. Smakade fantastisk med amerikansk frukost och våra kommande frukostar i lägenheten gick i samma anda nästan hela veckan;-)
Vi beställde, förutom våfflor, hash browns (stekta rivna potatisar) stekt bacon och ägg-och skinkmackor. Till detta drack vi te, juice och vatten.


Efter frukosten åkte vi till första bästa "mat-butik" för att köpa mat till kommande frukostar och middagar. I första vändan handlade vi på Walmart. På eftermiddag tog jag och Maken en vända till för att köpa lite färsk frukt och färska grönsaker och handlade på Publix.
Efter första vändan åkte vi hem och packade upp våra varor för att sedan ta en promenad i vårt område. Vi kollade bl a in Ventura Golf och Country Clubs pool och basket-plan. Bestämde genast att vi skulle gå hit och bada på eftermiddagen.
Det var en väldigt varm dag och vi var rätt slut efter promenaden. Jag bestämde att vi skulle ta bilen, i sann amerikansk anda, till poolerna.
I lägenheten hade vi, thank God, en mycket effektiv AC. Lite orolig var jag dock, att vi skulle bli förkylda på kuppen, men det gick bra.
Vi behövde ett par dagar på oss att lära oss vilken temperatur vi skulle ställa in den på. När vi kom stod den på 80 grader Farenheit (26 grader Celsius). Vi började med att sänka till 76 (24 C). Dock kunde det bli lite väl kallt när vi satt och läste. Det känns ju lite märkligt att sätta på sig en tröja pga AC:n. Då skruvade vi upp till 78 (25 C). Jag kände mig dock lite tung i huvudet. På nätterna fick den stå på 76 med följden att vi fick dra lakanet upp till hakan. Täcken, hade vi inget behov av;-)

I vårt bostadsområde bodde det många små och supersnabba ödlor (lyckades aldrig fånga dem på bild) men även söta grå ekorrar.

Grå ekorre som springer nedför ett träd.
Jag blev, i vanlig ordning, helt betagen av alla blommande, vackra träd och buskar.






Veckan vi befann oss i Florida räknas som lågsäsong, åtminstone för amerikaner. Högsäsongen sätter igång först vid Thanks Giving, och jul/nyår, såklart.
Att det var lågsäsong märkte vi framför allt vid poolerna. Vi var oftast ensamma. Detta var nog en av anledningarna till att Yngst på allvar började simträna. Han har högst motsträvigt kämpat på i simskolan under ett antal år. Men den här gången kämpade han på efter egen vilja. Härligt att se!

Poolen på Ventura Golf and Country Club
 Dagens tips: Vill ni äta fräsch mat handlar ni på Publix, även om det kanske är något dyrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar