söndag 20 juli 2014

Boulonger-sjön i Skövde

 När vi kom hem till Makens föräldrar fick vi höra att en nygammal sjö hade blivit återinvigd i centrala Skövde. Senast man kunde bada i den var för 40 år sedan! Men i år har den fyllts på med Vättern-vatten och finkornig sand från ett sandupptag i Habo!?
Detta var vi ju tvungna att titta närmare på!
Även denna dag var solig och varm. Vi körde in till Skövde och Boulongerskogen, stadsparken, efter lunch. Vi var inte ensamma! Det var lite svårt att hitta parkeringsplats på nära håll...
Den här dagen var det bara Yngst och jag som badade. Yngst var jättenöjd! Fin botten och långgrunt. Sjön är inte djup, vilket medförde att temperaturen var riktigt behaglig. Perfekt ställe för barnfamiljen att gå till, eller att släppa iväg sina stora barn till, utan att behöva vara direkt orolig. Måste  vara perfekt även för billösa, familjer som bor inne i Skövde. Kan dock tänka mig hur det kan se ut i skolavslutningstider i juni eller i insparkstider i augusti:-/

För att förhindra förstörelse från engångsgrillar fanns det speciella ställ. Jättesmart, tycker jag! Har aldrig sett dem tidigare.

















Lyckades inte googla fram någon information om "installationen" kring Boulongerskogens tallar. De är invirade i röda sidentyger. Spännande:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar