söndag 20 juli 2014

riddarveckan i Hova

 Även detta år lyckades vi tima vårt besök hos svärföräldrarna med Riddarveckan i Hova, till killarnas förtjusning.
Förra året var vi inte så väl förberedda. Vi kom dit innan de öppnade, ca 11.00, vilket i och för sig innebar att det inte fanns någon parkeringsvakt.....Men, dagen hade blivit lång om vi stannat till Tornerspelet, 18.00. Därför hoppade  vi över det förra året. I år tänkte vi annorlunda. Vi åkte till Hova framåt 16.00. Var alldeles lagom. Vi började med att köpa biljetter till Tornerspelet, därefter gick vi runt lite på marknaden där vi köpte de obligatoriska dragblodsklubborna. Vi lyckades övertyga killarna att de inte behövde fler svärd än de som redan låg hemma och väntade:-)
Medan Äldst och jag gick och tog ut mer kontanter, till maten, underhölls Maken och Yngst av de roliga gycklarna: Gycklargruppen Narrarna. De hade ett bejublat nummer där de tryckte in en massa vatten i munnen som de sedan sprutade ut på någon av de andra i gruppen, när han minst anade det ;-) De försökte även framföra en personlig version av Svansjön, med munnarna fulla av vatten. Gick väl sådär, till publikens jubel!
Vi hann äta en riddarmiddag bestående av viltkött på rågbröd med kokta rotsaker innan det var dags att dra sig mot tornerspelen. Halv sex skulle en kortége gå genom staden. Den missade vi eftersom vi hade bråttom till spelplatsen för att få bra platser. Väl på plats blev vi en erfarenhet rikare. En sådan här solig kväll skulle vi ha kommit  tidigare. Det blev rätt varmt att sitta på sol-läktaren. Nästa år tar vi med matsäck och placerar oss på skugg-läktaren så fort de öppnar portarna;-)
Skämt och sido, killarna var helnöjda, trots värmen! Yngst kunde inte sitta ned utan stod upp och rycktes med i händelserna och musiken. Det var ett häftigt tempo på planen. Både hästar och ryttare var taggade! Det enda som kunde förbättras var de lååååånga beskrivningarna av varje riddares fördelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar